Op stap in het veelzijdige Brugge 

Unieke stadswandelingen met gids 

Brugge, het Venetië van het Noorden. Kom je hier voor het eerst? Of bracht je al eens een bezoekje? Er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken in deze veelzijdige stad. Leen Lietaert, gids bij Hello Bruges, neemt je mee op wandeling en trakteert je op de mooiste stadsgezichten en de meest bijzondere verhalen.  

Wandeling 1 : Brugge tussen Markt en Minnewater 

Maak kennis met de stadskern, werelderfgoed, enmet de belangrijkste monumenten en musea: het rijzige Belfort, het Burgplein met zijn charmante stadhuis, een uniek stadspanorama aan de Rozenhoedkaai, het Groeningemuseum met daarnaasthet stadspaleis Gruuthuse en het indrukwekkende Sint-Janshospitaal langs de oevers van de Reie. Terwijl we de rivier volgen, komen we langs een prachtige Orangerie, we maken kennis met een stadsbrouwerij en kunnen op het einde kuieren door het gezellige Begijnhof. 

Wandeling 2 : het cosmopolitische Brugge 

Voor wie de stad al eens bezocht heeft, is een wandeling in de vroegere havenwijk een aanrader, want Brugge was in de late middeleeuwen werkelijk het Manhattan van Europa. We kuieren langs prachtige natiehuizen, verkennen locaties waar goederen geladen en gelost werden, we bewonderen het vroegere Tolhuis, de Poortersloge en verkennen de Italiaanse en Spaanse wijk, waarbij het nog bestaande gebouw van de Medicibank een echte blikvanger is. Langs dit circuit, ver van de drukke toeristenstromen, spelen de Reien en zijn bijriviertjes of kanaaltjes alweer een charmante hoofdrol. 

Wandeling 3 : het volkse Brugge in de Sint-Annawijk 

Ver van de toeristische drukte kun je door de straatjes van het verstilde Brugge dwalen. Hier ontdek je de Sint-Annakerk met zijn schitterend barokinterieur en het unieke Jeruzalemcomplex met zijn prachtige kapel. We vinden verder 2 verschillende schuttersgilden op ons pad en nemen een kijkje in de tuin van Guido Gezelles geboortehuis.In deze wijk kun je ook een aangename wandeling maken langs de verschillende staakmolens en eindigen met een pint in Brugges oudste en gezelligste café Vlissinghe. 

Wandeling 4 : met rode Oortjes 

Voor het publiek van deze wandeling kennen de historische monumenten al geen geheimen meer, maargaan we op zoek naar een stad waar ook het oudste beroep ter wereld beoefend werd en we proberen dit vooral te ontdekken in de periode van 1830 tot halverwege de 20ste eeuw. We horen smeuïge verhalen, bekijken ondeugende prentjes en leren zelfs heel wat bij over typische oorlog prostitutie. We verkennen de wereld van de eenvoudigste ‘straatmadelief’ tot het luxueuze leven van ‘les grandes horizontales’. Kijkplezier verzekerd! 

Prijs: €100 voor een gidsbeurt 

Duur: 2 uur 

Max. 24 personen 

In samenwerking met Leen Lietaert, gids bij Hello Bruges